باتری موتور برقی

قیمت باطری موتور برقی به همراه راهنمای خرید

استقبال از موتورسیکلت های برقی چند سالی است که در سراسر دنیا زیاد شده است و شاید مهم‌ترین دلیل استقبال این وسایل نقلیه بالا رفتن قیمت سوخت‌های فسیلی و راحتی دسترسی به شارژرها باشد. 
در کشور ما هم به تازگی استقبال از موتور سیکلت های برقی افزایش یافته است با وجود اینکه قیمت سوخت‌های فسیلی مانند بنزین همچنان از سایر کشورها پایین‌تر است اما اصطلاک و هزینه برق هم به همان نسبت در ایران پایین بوده و این خود می‌توانند دلیل خوبی برای خرید موتور برقی باشد. 
در این مطلب می‌خواهیم به معرفی انواع موتور برقی و قیمت آن بپردازیم. 

انواع باتری موتور برقی

یکی از مهم‌ترین قطعات یک موتورسیکلت برقی باطری آن است. باتری نقش منبع تغذیه موتورهای برقی را ایفا می‌کند و در صورت مشکل و یا اختلال در باتری موتورسیکلت متوقف خواهد شد.
باطری‌ها با توجه به ابعاد و وزنشان انواع مختلفی دارند اما به صورت کلی ۲ نوع باتری برای موتورسیکلت های برقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • باتری خشک یا سیلد اسید
  • باتری لیتیوم پلیمری 

باتری خشک یا سیلد اسید

جزو اولین باتری های قابل استفاده در موتورهای برقی به حساب می‌آید و این باتری ها امروز کمتر در موتور سیکلت های برقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
ویژگی‌های یک موتورسیکلت برقی بدین شرح می‌باشد:
  • قابلیت جدا کردن و شارژ در خانه وجود ندارد.
  • ابعاد آن نسبت به باتری‌های لیتیوم یونی بیشتر است
  • طول عمر این نوع باتری‌ها نسبت به لیتیوم پلیمری کمتر است 
از طرف دیگر باتری‌های خشک قیمت نسبتا پایین‌تری نسبت به باتری‌های لیتیوم پلیمری دارند و اما باتری‌های لیتیوم یونی چه ویژگی‌هایی دارند؟

باتری لیتیوم پلیمری

یکی از متداول‌ترین باتری‌های حال حاضر دنیا است که در بسیاری از وسایل نقلیه مانند موتورسیکلت‌ها و اتومبیل‌های برقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
باتری‌های لیتیوم پلیمری از ساختار شیمایی الکترولیت پلیمر جامد (SPE)، پلی آکریلونایتریل (PAN)، پلی متیل متاکریلات (PMMA) تشکیل شده است. 
ویژگی‌های باتری لیتیوم پلیمری
  • عمر و دوام بسیار بالا و قابلیت استفاده روزانه
  • قابلیت جدا کردن باتری و شارژ در خانه
  • ابعاد کوچکتر و تنوع بالاتر 
  • ولتاژ مصرفی پایین‌
  • قیمت نسبتا بالاتر نسبت به باتری‌های خشک
  • وزن کمتر نسبت به باتری‌های خشک 
  • قابلیت شارژ سریع‌تر نسبت به باتری‌های خشک 
همانطور که در بالا مشاهده کردید باتری‌های لیتیوم پلیمری فناوری نوظهوری است که ویژگی‌های مثبت بسیار بیشتری نسبت به باتری های خشک یا سیلد اسید دارد اما با توجه به نوظهور بودن باتری‌های لیتیوم پلیمری هنوز مشکلاتی ریز و درشتی دارند که تا تکمیل شدن آنها هنوز نیاز به زمان دارد. 

مقایسه باتری لیتیوم پلیمری سیلد اسید

در بالا برخی ویژگی‌های باتری‌های لیتیوم پلیمری و سیلد اسید را ذکر کردیم اما بد نیست مقایسه‌ای کامل بین این دو باتری داشته باشیم. 

 

معرفی بهترین خودروهای هیبرید برقی پدالی دنیا
عنوان
باتری لیتیوم پلیمری
باتری خشک یا سیلد اسید
قیمت
زیاد
متوسط
وزن
کمتر از ۱.۴ کیلوگرم (بستگی به ابعاد)
زیاد
هزینه تعمیر و نگهداری
بالا و تقریبا غیر ممکن 
کم و آسان
حجم فضای اشغال شده
کم 
زیاد
مدت زمان شارژ کامل
با توجه ظرفیت ۲ الی ۴ ساعت
بیش از ۸ ساعت
عمر باتری (سیکل مصرفی)
۱۲۰۰ تا ۲۵۰۰ بار 
۵۰۰ تا ۱۰۰۰ بار
باتری‌های خشک یا سیلد اسید به دلیل سادگی در ساختار هزینه تعمیر و نگهداری کمتری را نسبت به باتری‌های لیتیوم پلیمری دارند و از طرف دیگر باتری های پلیمری عمر بیشتری را نسبت به باتری‌های سیلد اسید دارند. 
اگر بخواهیم بزرگ‌ترین ویژگی باتری‌های خشک یا سیلد اسید را نام ببریم می‌توانیم به قیمت پایین، پایداری و مقاومت بالا و عدم استفاده از قطعات پیجیده الکترونیکی اشاره کنیم. 
اما در صورتی که بخواهیم مهم‌ترین مزیت باتری‌های لیتیوم پلیمری را نام ببریم می‌توانیم به عمر بالاتر، وزن کمتر، سرعت شارژ بیشتر و تخلیه خود به خودی کمتر این نوع باتری‌های اشاره کنیم. 

مقایسه باتری لیتیوم یونی و سیلد اسید

قیمت باتری موتور برقی

در حال حاضر اکثر موتورسیکلت‌های برقی به باتری‌های لیتیوم یونی یا همان لیتیوم پلیمری مجهز شده اند که این می‌تواند یک اتفاق خوب باشد، البته شاید بزرگ‌ترین مشکل باتری های لیتیوم یونی قیمت بالای آن در ایران باشد که دلیل آن هم عدم توانایی تولید این نوع باتری‌ها در کشورمان است.
برای خرید موتور برقی حتما به قیمت باتری هم توجه کنید که میزان دوام و سیکل باتری چقدر است و حدودا یک باتری برای شما چه میزان دوام خواهد داشت. 
برای اینکه متوجه شوید یک باتری لیتیوم یونی برای موتور سیکلت برقی حدود چه قیمتی دارد بد نیست نگاهی به یکی از محصولات شرکت جی سی موتور بیندازیم.
موتورسیکلت برقی GSEA X3 از یک باتری 60ولت 39 آمپر ساعت توان برخوردار است که با هر بار شارژ قابلیت جابجایی شما تا ۹۰ کیلومتر را دارا است. 
قیمت این باتری در حال حاضر حدود ۹ میلیون تومان است اما عمر باتری سوار شده بر روی این موتور ۳ سال است که اگر شما هر روز رانندگی کنید تا سه سال بدون هیچ مشکلی می‌توانید از رانندگی با موتورسیکلت خود لذت ببرید البته اگر بخواهیم دقیق‌تر بنگریم با این باتری شما می‌توانید 98550 کیلومتر سفر سبز داشته باشید.
اگر یک محاسبه حدودی و مقایسه با موتورهای بنزینی داشته باشیم متوجه می‌شویم که باتری‌های لیتیوم یونی در نهایت قیمت مقرون به صرفه‌تری نسبت به سوخت‌های فسیلی مانند بنزین دارند زیرا موتورسیلکت‌های بنزینی علاوه بر هزینه‌ی بنزین هزینه‌های جانبی دیگری را هم به استفاده کننده تحمیل می‌کنند. 
3.5/5 - (4 امتیاز)
نوشتهٔ پیشین
آشنایی با انواع باتری موتورسیکلت به زبان ساده
نوشتهٔ بعدی
5 دلیلی اصلی که موتورهای برقی موتورسیکلت‌های بنزینی را شکست می‌دهند

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست